Ezpeleko goilarak, ikatza, ehiza, basabelarrak, baratza, trufa, eztia, ia desagertu diren bertako frituak eta abar dira tresna eta osagaiak bilakatzen direnak bertako kulturaren balioa berriro hartzeko, azken hamarkadetan ez da zaindu eta askotan bere biztanleen eskutik ere ahaztua izan da.
Hortaz ARREA! bertako apustua da beste eragile, ekoizle eta biztanleekin batera kultura propioa, herrikoa, mendikoa eta mugakoa bultzatzeko, honen ezezagutza aukera erakargarria ere baida ezagutu eta kontsumitzeko.
ARREA! gune desberdinez osatzen da (taberna, ukuilu eta jangela) eta proposaketa gastronomiko ezberdinak dira bakoitzean: pikoteoak, razioak, eguneko menua, karta, Mendialdea Menua eta ARREA! Menu Gastronomikoa. Eskeintza horrekin behar ezberdinak barne hartzen ditu bai mendizalearentzat, ehiztariarentzat, eskualdeko oinezkoentzat, bai gourmet, kuxkuxero edo Mendialdeko turistarentzat.
Gure sukaldaritza furtiboaren adierazpen
gastronomiko, zaindu eta pertsonala.
*24 ordu aurretiko erreserba.
Gehienez 6 perts. mahai bakoitzeko
80€
Hasierakoak, Lapikokoa, Arraina, Haragia
eta Postrearen sukaldaritzaren hautaketa.
*Eguerdietan bakarrik*
38€
Mendiko Patea
ogi txigortua eta pomazko krema
Etxeko onduak eta zakote taula
Basurde Pastrami – Basurde Urdaiazpikoa – Uso Bularkia -Orkatz Txorizo – Orein Saltxitxoia
Euskaltxerriaren beso taula
Ogi txigortua eta erretako tomate kremarekin
Amurrain tar-tarra
Berrubiote eta ozpinetakoekin
Egako Baratzeko menestra
Arkume zuku eta arrautza jariakorrekin
Amurraintxo frijituak
Urdaiazpiko maionesarekin
Eper eskabetxatu entsalada
Belar eta arakatz onduak
Eguneko LAPIKOKOA!
Marraskiloak saltsan
Arkume tripotxak
Ajoarriero Bakailao
Uso gisatua
Legatza tako arrautzaztatua
perrexil-amionesa eta piper erreekin
Esneko arkume txuleta parrilla
piper erre eta patata apurtuekin
Basurde-saiheski hezurgabetua eta ketua
gajo patatekin eta ondutako belarrekin
Behi Zahar Txuletoia
entsalada berde eta patata lodiekin
BAXURDEA
Bihotza & Txoricero
Masaila & Ezkurra
Txuleta & Artoa
ORKATZA
Saltxitxa piperminarekin & Polena
Tar-tar & Rabanizak
Solomo kamuflatua
USOA
Rillete & Berrubiote
Salda & Gaztaina
Bularra & Aukoa
BAKAILUA
Kausera & Tar-tar
Kokotxa & Patorrillo
Ajoarriero & Karramarroak
AMUARRAINA
Tar-tar, ibaiko pil-pila & Baratxuri porrua
Amuarraina txikia Nafar erara
Amuarraina-Urdaiazpikoa-Azalorea
Gazta gordinen taula
Mendialdeko mizpirekin
Sagar bizkotxo jariakorra
sagardo izozkiarekin
Poma & Esneak
poma izozkia, hurra bizkotxoa, azal kurruskariak eta zahar gazta birrindua
“Mendi Beltza” Tarta
txokolatezko Selva Negra tarta eta aranak
Casino-ko sufleari omenaldia (2 pax)
merenge flambeatua, bizkotxo mozkortua, fruta eta mantekau izozkia
Marraskiloak saltsan
Arkume Tripotxak
Ajoarriero Bakailao
Uso gisatua
Basurde-txorizo freskoa
sagar aparrarekin
Basurde saiheski lakatua eta hezurgabetua
belar gatzozpinduekin
Basurde hanburgesa
gehi kipula morea, berro, baratxuri erre maionesa eta patatak
Esneko arkumeTxuletak
piper errea eta patatekin
Behi Zahar Txuletoia
entsaladaberde eta patatekin
Etxeko onduak eta zakote taula
Basurde Pastrami – Basurde Urdaiazpikoa – Uso Bularkia – Orkatz Txorizo – Orein Saltxitxoia
Euskaltxerriaren beso ondua ogitxigortua
erretako tomate kremarekin
Mendiko Patea
ogi txigortua eta basaran hartzituen kremarekin
Gaztagordinen taula
mendialdeko mizpirekin
Amurrain tar-tarra
burrubiote eta ozpinetakoekin
Kukuluak brasan gatzozpinduak
hur eta patata apurtuarekin
Amurraintxo frijituak
Urdaiazpiko maionesarekin
Egako Baratzeko menestra
arkumezuku eta arrautza jariakorrekin
Lumagorri hegoak
marinatuak eta frijituak ozpin-eztiarekin
Baxurde Tosta
errea, ketua eta xehatua belarrekin eta etxeko saltsa barbakoarekin
Legatza arrautzaztatua
pikilo errea eta perrexil-maionesarekin
Etxeko gazta-tarta
sabuka marmeladarekin
Txokolatezko melatua
mantekado izozkiarekin
Sagar bixkotxo krematsua
bere mostoAren izozkiarekin
Gure terraza zerbitzuarekin eta jasotzeko edo etxerako eskaerekin hasiko gara. Indar eta ilusio askoz hartzen dugu garai berri hau. Garai berri honi gure indar eta ilusio guztiarekin ekingo diogu, sinetsita baitago proiektu hau, herria dena, aurrera aterako dela berarekin batera, komunitatean lan eginez, orain arte egin dugun bezala, eta orain inoiz baino garrantzitsuagoa dela.
Arauez harago, gure gizarte-erantzukizunean sinesten dugu, eta, beraz, segurtasuna eta lasaitasuna bermatuko dituzten neurri guztiak jarriko ditugu. Gustora jan dezazuen nahi dugu, eta horretan jarriko dugu gure borondate guztia.
Zuen aldetik ere eskatzen dizuegu, neurriak partekatzen ez badituzue ere, orain hala izan behar dela uler dezazuela, eta, ahal den neurrian, segurtasun-distantzia mantenduz, maskaraz babestuz edo txartelarekin edo aplikazioarekin ordainduz lagundu dezazuela.
Era berean, asko eskertuko dizuegu hobetu beharreko iruzkinak egitea, oso agertoki berria baita, eta seguru gauza batzuek ihes egingo digutela.
ASTEAZKENA
12:30 – 17:00
20:00 – 23:00
OSTEGUNA
12:30 – 17:00
20:00 – 23:00
OSTIRALA
12:30 – 24:00
LARUNBATA
12:30 – 24:00
IGANDEA
12:30 – 17:00
reservas@arrea.eus
689 740 370
Subida al Frontón Kalea, 46. 01110 Kanpezu (ARABA)
+34 689 740 370
Edozein zalantza edo iradokizun izanez gero info@arrea.eus helbidera idatz iezaguzu
Arrea! © Eskubide guztiak erreserbatutak