ARREA!
Aurrera goaz!

Gure terraza zerbitzuarekin eta jasotzeko edo etxerako eskaerekin hasiko gara. Indar eta ilusio askoz hartzen dugu garai berri hau. Garai berri honi gure indar eta ilusio guztiarekin ekingo diogu, sinetsita baitago proiektu hau, herria dena, aurrera aterako dela berarekin batera, komunitatean lan eginez, orain arte egin dugun bezala, eta orain inoiz baino garrantzitsuagoa dela.

Arauez harago, gure gizarte-erantzukizunean sinesten dugu, eta, beraz, segurtasuna eta lasaitasuna bermatuko dituzten neurri guztiak jarriko ditugu. Gustora jan dezazuen nahi dugu, eta horretan jarriko dugu gure borondate guztia.

Zuen aldetik ere eskatzen dizuegu, neurriak partekatzen ez badituzue ere, orain hala izan behar dela uler dezazuela, eta, ahal den neurrian, segurtasun-distantzia mantenduz, maskaraz babestuz edo txartelarekin edo aplikazioarekin ordainduz lagundu dezazuela.

Era berean, asko eskertuko dizuegu hobetu beharreko iruzkinak egitea, oso agertoki berria baita, eta seguru gauza batzuek ihes egingo digutela.

ORDUTEGI BERRIAK

OSTIRALA
19:30 – 22:30

LARUNBATA ta IGANDEA
12:30 – 15:30  /  19:30 – 22:30

ESKAERAK ta ERRESERBAK

689 740 370

Exterako gutxieneko eskaera Kanpezun 35€, beste herrietan galdetu.

Pikoteo Freskue

Etxeko Onduak eta Zakote taula
Basurde Pastrami – Basurde Urdaiazpikoa –
Uso Bularkia – Orkatz Txorizo – Orein Saltxitxoia — 16€

Euskaltxerriaren beso ondua ogitxigortua
erretako tomate kremarekin — 18€

Mendiko Patea
ogi txigortua eta pomazko krema — 14€

Gaztagordinen taula
Mendialdeko mizpirekin — 16€

Amurrain tar-tarra
Berrubiote eta ozpinetakoekin — 14€

Etxeko ozpinetakoak
aza hartzituaren gainean
baratxuri errearen maionesarekin— 4€

Pikoteo Epelak

Lapikoko Kroketak
(4 unit.) — 8€

Kukuluak brasan gatzozpinduak…
patata hautsia eta hurrekin — 14€

Basurde-txorizo freskoa
sagar aparrarekin — 8€

Basurdea ogiakin
(errea, ketua eta izpitua
belartxo eta etxeko barbakoa saltsarekin) — 18€

Lumagorri hegoak
marinatuak eta frijituak ozpin-eztiarekin — 12€

Betiko
Kaxuelatxoak!

Marraskiloak saltsan — 10€

Arkume Tripotxak — 16€

Ajoarriero Bakailao — 10€

Uso gisatua — 15€

Platertxoak

Egako Baratzeko menestra
arkumezuku eta arrautza jariakorrekin — 16€

Legatza arrautzaztatua
pikilo errea eta perrexil-maionesarekin — 16€

Basurde saiheski
lakatua eta hezurgabetua
belar gatzozpinduekin — 16€

Basurde hanburgesa
gehi kipula morea, berro, baratxuri erre
maionesa eta patatak — 9€

Postreak

Etxeko gazta-tarta
sabuka marmeladarekin — 5€

Txokolatezko melatua
“té de roca”zko mousse izoztutarekin — 6€

Bodega

Estrella Galicia Garagardoa — 2€

Garagardo Artisaua IPA
Saltus Kloratipa (Araba) — 4€

Astiazaran Sagardoa 11:11 (Zubieta) — 9€

Vermú The Beltza (A Fuego Negro) — 10€

Coca-Cola — 2€

KAS (Laranja/Limoia) — 2€

Ardoak

APARDUNAK

AT Roca Brut Reserva (Bodegas AT Roca /
D.O. Clàssic Penedès) — 23€

TXURIAK

Txakoli Astobiza (Bodegas Astobiza /
D.O. Arabako Txakolina) — 16€

Castillo Laserna
(Bodega Castillo Laserna / Arabako Eriroxa) — 8€

Allende (Bodegas Finca Allende / Rioja Alta) — 28€

BELTZAK

Kosetxero — Hnos. Frias del Val
(Bodegas Frias Del Val / Arabako Errioxa) — 8€

Crianza de la kasa — Txiguito
(Finca Del Marquesado / Arabako Errioxa) — 13€

Vino de Trueke (Tentenublo Wines para Arrea! / Arabako Errioxa) — 24€

La Gargantilla
(Bodegas Valdemar / D.o.c. Rioja) — 26€

Arabako Mendialdean garatzen den kontzeptu gastronomiko berria da, Edorta Lamoren eskutik, bere sustrai gogor eta basatietara bueltatuz. Sustrai horiek erreferentzi gisa hartzen ditu gastronomia pertsonala ta bertakoa burutzeko, kultura eta ohiturak goraipatuz.

Arrea!

Isileko ehiza, artisautza, lurrari gurtza, gosea, mendia, muga… oinarrizko osagaiak dira gastronomia propioa burutu eta zabaltzeko.

Arabako

Mendialdea

Ezpeleko goilarak, ikatza, ehiza, basabelarrak, baratza, trufa, eztia, ia desagertu diren bertako frituak eta abar dira tresna eta osagaiak bilakatzen direnak bertako kulturaren balioa berriro hartzeko, azken hamarkadetan ez da zaindu eta askotan bere biztanleen eskutik ere ahaztua izan da.

Hortaz ARREA! bertako apustua da beste eragile, ekoizle eta biztanleekin batera kultura propioa, herrikoa, mendikoa eta mugakoa bultzatzeko, honen ezezagutza aukera erakargarria ere baida ezagutu eta kontsumitzeko.

ARREA! gune desberdinez osatzen da (taberna, ukuilu eta jangela) eta proposaketa gastronomiko ezberdinak dira bakoitzean: pikoteoak, razioak, eguneko menua, karta, Mendialdea Menua eta ARREA! Menu Gastronomikoa. Eskeintza horrekin behar ezberdinak barne hartzen ditu bai mendizalearentzat, ehiztariarentzat, eskualdeko oinezkoentzat, bai gourmet, kuxkuxero edo Mendialdeko turistarentzat.

MENUAK

ARREA! MENUA

Gure sukaldaritza furtiboaren adierazpen
gastronomiko, zaindu eta pertsonala.

*24 ordu aurretiko erreserba.
Gehienez 6 perts. mahai bakoitzeko

80€

MENDIALDEA MENUA

Hasierakoak, Lapikokoa, Arraina, Haragia
eta Postrearen sukaldaritzaren hautaketa.

*Eguerdietan bakarrik*

38€

EGUNEKO
 MENUA

Lanegun eguerdietan

16€

EGUNEKO
 PUTXEROA

Lanegun eguerdietan

8€

KARTA

Gaur egun ez eskuragai berriro abisatu arte.

BAR & KUADRA

Gaur egun ez eskuragai berriro abisatu arte.

KARTA

Hasteko...

Mendiko Patea
ogi txigortua eta pomazko krema

Etxeko onduak eta zakote taula
Basurde Pastrami – Basurde Urdaiazpikoa – Uso Bularkia -Orkatz Txorizo – Orein Saltxitxoia

Euskaltxerriaren beso taula
Ogi txigortua eta erretako tomate kremarekin

Amurrain tar-tarra
Berrubiote eta ozpinetakoekin

Egako Baratzeko menestra
Arkume zuku eta arrautza jariakorrekin

Amurraintxo frijituak
Urdaiazpiko maionesarekin

Eper eskabetxatu entsalada
Belar eta arakatz onduak

Eguneko LAPIKOKOA!

Betiko
Kaxuelatxoak!

Marraskiloak saltsan

Arkume tripotxak

Ajoarriero Bakailao

Uso gisatua

Betikoak!

Legatza tako arrautzaztatua
perrexil-amionesa eta piper erreekin

Esneko arkume txuleta parrilla
piper erre eta patata apurtuekin

Basurde-saiheski hezurgabetua eta ketua
gajo patatekin eta ondutako belarrekin

Behi Zahar Txuletoia
entsalada berde eta patata lodiekin

Paseak!

BAXURDEA
Bihotza & Txoricero
Masaila & Ezkurra
Txuleta & Artoa

ORKATZA
Saltxitxa piperminarekin & Polena
Tar-tar & Rabanizak
Solomo kamuflatua

USOA
Rillete & Berrubiote
Salda & Gaztaina
Bularra & Aukoa

BAKAILUA
Kausera & Tar-tar
Kokotxa & Patorrillo
Ajoarriero & Karramarroak

AMUARRAINA
Tar-tar, ibaiko pil-pila & Baratxuri porrua
Amuarraina txikia Nafar erara
Amuarraina-Urdaiazpikoa-Azalorea

Postreak

Gazta gordinen taula
Mendialdeko mizpirekin

Sagar bizkotxo jariakorra
sagardo izozkiarekin

Poma & Esneak
poma izozkia, hurra bizkotxoa, azal kurruskariak eta zahar gazta birrindua

“Mendi Beltza” Tarta
txokolatezko Selva Negra tarta eta aranak

Casino-ko sufleari omenaldia (2 pax)
merenge flambeatua, bizkotxo mozkortua, fruta eta mantekau izozkia

BAR & KUADRA

Betiko
KAXUELATXOAK!

Marraskiloak saltsan

Arkume Tripotxak

Ajoarriero Bakailao

Uso gisatua

BRASA!

Basurde-txorizo freskoa
sagar aparrarekin

Basurde saiheski lakatua eta hezurgabetua
belar gatzozpinduekin

Basurde hanburgesa
gehi kipula morea, berro, baratxuri erre maionesa eta patatak

Esneko arkumeTxuletak
piper errea eta patatekin

Behi Zahar Txuletoia
entsaladaberde eta patatekin

ERDIRAKO!

Etxeko onduak eta zakote taula
Basurde Pastrami – Basurde Urdaiazpikoa – Uso Bularkia – Orkatz Txorizo – Orein Saltxitxoia

Euskaltxerriaren beso ondua ogitxigortua
erretako tomate kremarekin

Mendiko Patea
ogi txigortua eta basaran hartzituen kremarekin

Gaztagordinen taula
mendialdeko mizpirekin

Amurrain tar-tarra
burrubiote eta ozpinetakoekin

Kukuluak brasan gatzozpinduak
hur eta patata apurtuarekin

Amurraintxo frijituak
Urdaiazpiko maionesarekin

Egako Baratzeko menestra
arkumezuku eta arrautza jariakorrekin

Lumagorri hegoak
marinatuak eta frijituak ozpin-eztiarekin

Baxurde Tosta
errea, ketua eta xehatua belarrekin eta etxeko saltsa barbakoarekin

Legatza arrautzaztatua
pikilo errea eta perrexil-maionesarekin

POSTREAK

Etxeko gazta-tarta
sabuka marmeladarekin

Txokolatezko melatua
mantekado izozkiarekin

Sagar bixkotxo krematsua
bere mostoAren izozkiarekin

ORDUTEGI BERRIAK

OSTIRALA
19:30 – 22:30

LARUNBATA ta IGANDEA
12:30 – 15:30  /  19:30 – 22:30

ESKAERAK ta ERRESERBAK

689 740 370

KONTAKTUA

Subida al Frontón Kalea, 46.  01110  Kanpezu  (ARABA)
+34 689 740 370

Edozein zalantza edo iradokizun izanez gero info@arrea.eus helbidera idatz iezaguzu

Recurso 4

Arrea! © Eskubide guztiak erreserbatutak